ÜRETİMDEN MÜŞTERİLERİMİZE
Koska Helvacısı’nın temelleri, 1907 yılında Hacı Emin Bey tarafından Denizli’de açılan ilk helvacı dükkânıyla atılmıştır. Oğlu Hacı Halil İbrahim Adil Dindar, önce Denizli’de, ardından oğullarıyla birlikte İstanbul Beyazıt’taki Koska semtinde baba mesleğini sürdürmüştür. Hacı Adil Bey’in vefatının ardından üç oğlu, 1980 yılında Koska Mahir A.Ş. ve Koska Merter olarak iki ayrı şirket şeklinde faaliyetlerine devam etmiştir.
Bizler, Koska Mahir A.Ş. olarak 3 ayrı fabrikada Koska markalı ürünleri üretir; yurt içi ve yurt dışı pazarlarda müşterilerimize sunarız. Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya; Amerika, Avrupa ve Afrika ülkelerinde Koska Mahir A.Ş. ürünleri beğeniyle karşılanmakta ve talep görmektedir.
Modern Koska tesisleri, gıda endüstrisinin en ileri teknolojileriyle çalışır. Koska, lezzet yaratma yeteneğini çağın gelişen teknolojisiyle birleştirir. Başarımızın sırrı, geleneksel Türk sanatının modern teknoloji ile uygulanmasında yatar. Bugünkü ustalarımız da onların ustaları da Koska’da yetişmiştir. Koska kalite ve lezzeti nesillerle yaşar.
Koska’da çekirdekten yetişen ekiplerimizin ürettiği mamuller, modern sistemlerle ambalajlanır ve en sağlıklı şekilde müşterilerimize ulaştırılır. Koska Mahir A.Ş.’nin kendi mağazalarında, havalimanlarındaki free shop’larda, turistik tesislerde ve marketlerde Koska ürünleri bulunmaktadır. Geçen nesiller gibi gelecek nesiller de sağlıklı Koska ürünleriyle büyüyecektir.
Koska Mahir Gıda A.Ş. ailesi olarak sevgi ve saygılarımızla…
KOSKA HELVACISI
HELAL GIDA POLİTİKASI
“Helva, Lokum, Krokan, Tahin–Pekmez, Ezme, Draje, Unlu Mamuller ve Aromalı Toz” faaliyetlerini gerçekleştirirken, KOSKA Mahir Gıda San. ve Tic. A.Ş. olarak Helal Gıda Politikamız:
- Gıda güvenliği, kalite kültürü ve Helal Gıda üretimini ilke edinerek; müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en hızlı ve en iyi şekilde karşılamak, memnuniyeti sağlamak; tüm çalışanlarımızın ortak çaba ve gayretleri ile sürekli güvenli ve kaliteli ürünler üretmek.
- Ulusal ve uluslararası yasal/mevzuat şartları ile Helal Gıda Yönetim Sistemi şartlarına uymak ve sistemin etkinliğini sürekli iyileştirmek.
- Helal Gıda Yönetim Sistemleri standartlarının sürekliliğini sağlamak için hedef ve planlarımızı kesintisiz uygulamak.
- Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek sektörde yüksek seviyede rekabet etmek ve pazar payımızı artırmak.
- Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin her zaman yüksek standartlarda olması için değişen teknolojileri, iletişim araçlarını ve işletme kaynaklarını etkin biçimde kullanmak.
- Sürekli eğitim yoluyla gelişimi ve yenilikçi düşünceyi artırmak; takım ruhunu benimsetmek; sorumluluk bilinci, insana ve çevreye duyarlılığı güçlendirmek.
- Tüm bölümlerde işleyişi düzenli olarak gözden geçirerek performansı yüksek seviyeye taşımak.
- Hammadde girişinden ürünün son tüketiciye ulaşmasına kadar geçen zincirin her aşamasını kontrol altında tutarak problemleri ortaya çıkmadan önlemek; hammaddeden itibaren helal kaynakları kullanarak üretim yapmak.
- Çalışanlarımızın sağlığını ve iş güvenliğini korumak; bugününü ve yarınını güvence altına almak.
- Doğal kaynakları verimli kullanmak; ekolojik dengeye zarar vermemek için gerekli tüm çevresel tedbirleri almak.
- Ulusal ve uluslararası insan haklarına saygılı, hukuk kurallarına ve etik davranış ilkelerine uygun hareket ederek bu sistemi desteklemek ve sürekliliğini sağlamak.